Blog

Solucanlar Ne Yer? Ne Yemez?

Solucanlar Ne Yer? Ne Yemez?

Merhaba gerek sosyal medyada gerek ise çeşitli makalelerde araştırdığıma göre genelde solucanların beslenme tekniği ile ilgili karşımıza çıkan mama(yem) hazırlanması yöntemi şöyledir ahır gübresi, bir miktar da pazaryeri atıklarıdır. Hatta bazıları yüzdelik oranlar vererek işin daha eğlenceli olmasını sağlıyor, yüzdelik oran verirken göz kararı olduğuna eminim peki göz kararı % 30 olan yeşillik ise bu yeşilliğin kuru madde miktarı konusunda bilgi sahibi midir bu arkadaş, yada bile bilmek ne kadar doğrudur?

Aslında benim savunduğum ve halen ar-ge içinde olduğumuz bir konuda solucanlar ne yer?

 Solucanlar limon yer mesela hem de çok severler ve limonu fermente etmenize de gerek yok tur, olduğu gibi atınız sonra seyredin kuru soğanda yer misiniz  diye sordum solucanlara  en az benim kadar sevdiler.

Sonra brokoli, kivi, karpuz, reçel, patates, biber çeşitleri, talaş, karton vs. yerler mi acaba?  Evet hiç kuşkunuz olmasın yediler.

Şimdi bazı arkadaşlar soruyor iyi de bu atıkları nereden bulacağız bu atıkları ücret ödeyerek de satın alabilirsiniz yada bulunduğunuz ilçenin meyve sebze hal’inden belediyeniz anlaşarak da alabilirsiniz. Bunları almak için izin isteyebilirler. İzin almak çok zor değil bulunduğunuz ilin çevre ve şehircilik müdürlüğünden müracaat ederek alabilirsiniz.

Aldığınız atıklarda ahır gübresindeki gibi dana burnu olma riski yoktur, fakat taze iken verilen mamalarda sinek yapma riski olabiliyor, bunun için kolay çözümler var bunları bir sonraki yazımda belirteceğim.

Şimdi bedava aldığımız hal atıkları bana ne kazandırdı hesabı yapalım, çıkan gübre kalitesini, renginin farklılığını bariz göreceksiniz, değerler yükselecek mama hazırlama işiniz biraz daha azalacak.

1$'in “Solucanlar Ne Yer? Ne Yemez?&rdquo hakkındaki düşünceleri;

  1. Fatih dedi ki:

    Merhaba solucanlar domates kapıya biber ve bunların bitkilerini yerleri ve patates kabuğu da yerlermi

    1. teoxfarm.com dedi ki:

      Merhabalara, evet yerler hocam. Eğer solucan besliyorsanız bunlar ile besleyebilirsiniz. Bizim gübrelerimizin üretiminde biz sadece bitkisel atıkları kullanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir