Blog

SIVI SOLUCAN GÜBRESİYLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Sıvı solucan gübresi üretiminde bilinenin aksine en doğru üretim tekniği suyun içerisine atılan gübrenin karıştırılıp kullanıma hazır hale gelmesi değildir. Durum böyle olmuş olsaydı katı gübreyi herkes suyun içerisinde karıştırıp kullanırdı. Sıvı solucan gübresi üretiminde önemli olan katı solucan gübresini su içerisinde mikronize edebilmektir. Yaklaşık 40-80 mikron arasında mikronize edilmiş olan katı solucan gübresi su ile birlikte sıvı forma kavuşarak daha kullanışlı ve daha verimli hale gelebilir.

 

Sıvı solucan gübresi yapımı sırasında gübre etkinliğinin arttırılmasına yönelik bazı firmalar gübrelerin içerisine potasyum humat, leonardit veya hümik asit ilavesi yaparak ürünlerin kalitesini maksimum seviyeye çıkarma gayreti içerisinde olarak solucan gübresinden ziyade bahsi geçen ürünlerin satışını yapmaktadırlar. Ayrıca organik madde ve akışkanlık sağlamak maksadıyla içerisine melas, şilempe gibi maddeler koymaktadır. Bu durumda gübre solucan gübresi olmaktan çıkmakla farklı bir forma kavuşmaktadır. Bahsi geçen ürünlerin toprağa ve bitkiye bir zararı olmamakla birlikte toprağa ve bitkiye fayda sağlayan çeşitli organik gübreler ve organik gübre hammaddesi olarak kullanılabilmektedir.

 

Solucan gübresi yaklaşık bir yılda olgunlaşan üretimi zahmetli ve özel bir üründür. Teox Farm ailesi olarak kullanıcılarımıza son derece kaliteli ürün sunmayı amaçlamaktayız. Bu nedenle solucan gübrelerimizin içerisinde çeşitli hammadde veya kimyasal kullanmadan kısacası üretim maliyetimizi düşürmeden yalnızca özel üretim tekniğimiz ile katı solucan gübresini sıvı forma kavuşturuyoruz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir